Marc Haagsma

Als zesjarige jongen ging ik aan de hand van mijn moeder naar de plaatselijke judoschool in Hoogeveen. Niets wetende van judo vond ik de eerste les een spannende ontdekking. Na vijf lessen kreeg ik de smaak te pakken, ik vond het steeds leuker worden. Vanuit dat plezier heeft judo me de rest van mijn leven sterk beïnvloed, enkel in positieve zin. De sport heeft me sterker in mijn schoenen gezet en gaf richting aan mijn latere school- en beroepskeuze.
Op mijn 20ste ben ik gestopt met de topsport en me gaan ontwikkelen in het lesgeven en ondernemen. De grote liefde voor judo is altijd gebleven. Ik bleef dus trainen en gaf daarnaast judolessen bij verschillende scholen en verenigingen. Op mijn 23ste nam ik een sportcentrum over in Hengelo. In de jaren daarna ben ik blijven lesgeven in judo en in 2008 kreeg ik de vraag om deze sport op de kaart te zetten in Hengelo en Haaksbergen.

Samen met anderen heb ik Judoschool Haagsma opgebouwd vanaf de grond tot waar we nu staan. Mijn passie voor judo wil ik graag op iedereen overbrengen. Ik wil het judo als spel en als sport doorgeven aan collega’s, kinderen, ouders en andere volwassen. Daar komt onze missie vandaan: iedereen een fantastische judo-ervaring geven. Het is heel fijn te merken dat er zoveel mensen hun plezier en energie halen uit deze sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *