Hengelo/Borne – De Hengelose/Bornse judoschool was bij de opening van het seizoen op vier plaatsen vertegenwoordigd. De jeugd tot dertien jaar vermaakte zich op het jaarlijkse judokamp terwijl verschillende selecties naar Veendam of Haarlem gingen om zich te meten op de tatami (judomat).

Op het internationaal toernooi in Veendam was er succes voor Lotte Mettinkhof en Dali Lammertink. Beide dames, uitkomend in de -15 jaar, klasse waren bijna de sterkste deze dag in hun gewichtsklasse. 
Lotte wist de finale niet te winnen van haar opponent uit Zwolle. Daar waar ze probeerde werd doorverwezen naar de mat door snelle reacties van haar tegenstandster. Lotte ging met zilver terug naar Hengelo.
Dali moest er harder aan trekken en hield zich goed staande in haar deelnemersveld. Doorgestoomd naar de finalepoule waar ze het verschil niet goed kon maken. Dali ging met brons naar huis.
Op hetzelfde moment waren de jongens -18 jaar bezig met een teamwedstrijd in Haarlem. Dit team kwam nog wat te kort om echt wat te betekenen. Echter het -15 jaar team dat op zondag in Haarlem op de mat kwam was echter sterker in het deelnemersveld. Helaas verloor het team de srijd om de medaille. 
Tijdens alle strijd was de jeugd van Judsochool Haagsma plezier aan het maken op het kamp te Rijssen. Hier genoten ze van verschillende spelen, judoën in de buitenlucht, een kampvuur en zelfs een speurtocht in het donker.
Vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage aan dit succesvolle weekend!

bron: Hengelo’s weekblad
Druk weekend voor JSH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *